Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Τα σχολικά συσσίτια του Υπ. Παιδείας στα γερμανικά ΜΜΕ



Έντονα σχολιάζουν σήμερα τα γερμανικά ΜΜΕ το νέο πρόγραμμα σιτισμού των μαθητών που ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Παιδείας.
«Τα Μέσα έκαναν λόγο για λιποθυμίες μαθητών μέσα στην τάξη από ασιτία και η κυβέρνηση το χαρακτήριζε «λαϊκιστική προπαγάνδα». Τώρα το Υπουργείο Παιδείας διανέμει δωρεάν κουπόνια τροφίμων σε άπορες οικογένειες», αναφέρει δημοσίευμα του Spiegel....

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έκανε στη Βουλή η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η διάθεση μικρο-γευμάτων σε 18 σχολεία εννέα περιοχών του Λεκανοπεδίου, που βρίσκονται σε υποβαθμισμένες περιοχές με κοινωνικά προβλήματα (Ταύρο, Εξάρχεια, Μενίδι, Δραπετσώνα, Κερατσίνι, Πλατεία Βάθης, Μοσχάτο, Νίκαια, Ασπρόπυργο Αυλώνα).
Τα τρόφιμα θα προσφέρονται δωρεάν με κουπόνια σε όλους τους μαθητές των σχολείων, θα «εξαργυρώνονται» στα κυλικεία και θα περιλαμβάνουν υγιεινές τροφές, όπως γάλα, μπισκότα με δημητριακά, φρούτα, σάντουιτς κ.λπ.
«Η κυβέρνηση δεχόταν έντονες πιέσεις για το θέμα αυτό εδώ και μήνες και τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν περιπτώσεις μαθητών που λιποθύμησαν μέσα στην αίθουσα από την εξάντληση και την ασιτία. Η κυβέρνηση με τη σειρά της έκανε λόγο για προπαγάνδα. Χθες όμως η κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου ανακοίνωσε πως το Υπουργείο ετοιμάζεται να λάβει μέτρα – έστω και καθυστερημένα», δημοσιεύει η Welt online.
Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσιεύει το περιοδικό Spiegel από συσσίτια σε εκκλησίες:
image-310445-galleryV9-tikp
image-310493-galleryV9-biyg
image-310487-galleryV9-ihhc
spiegel_online
focus_online
welt_online
krone

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου